Umivanje zob

Pravilna tehnika ščetkanja zob je bistvenega pomena za ohranjanje zdravja zob in dlesni. Pomembno je tudi, da izberete kakovostno zobno ščetko z dizajnom, ki ustreza vašim individualnim potrebam in željam.

Nežno in učinkovito ščetkanje zob

Če so filamenti zobne ščetke pretrdi ali če uporabljate napačno tehniko ščetkanja, se lahko poškodujejo dlesni ali zobje. Izberite zobno ščetko z mehkimi filamenti in zoženo glavo ščetke, da omogočite boljši dostop do zadnjih zob. Ne pozabite zamenjati zobne ščetke, ko se filamenti obrabijo. Obrabljena zobna ščetka ne čisti zob pravilno. Vse zobne ščetke TePe imajo zožene glave in so v različnih teksturah filamentov. So učinkoviti, trpežni in uporabniku prijazni.

 

Kako si umivati ​​zobe

Pravilna tehnika ščetkanja zob je bistvenega pomena za ohranjanje zdravja dlesni in zob. Notranjo, zunanjo in grizilno površino zob ščetkajte z zobno ščetko in fluoridno zobno pasto dvakrat na dan vsaj dve minuti. Zobno ščetko nagnite pod kotom 45 °, tako da filamenti dosežejo linijo dlesni. Čopič z rahlim pritiskom in majhnimi gibi.

Billions upon billions

Krtača z rahlim pritiskom

Nagnite zobno ščetko

Po ščetkanju izpljunite, vendar ne izpirajte, da najbolje izkoristite preventivni učinek fluorida. Dve uri po umivanju zob ne jejte in ne pijte.

Krtača z rahlim pritiskom

Krtača z rahlim pritiskom

Po ščetkanju vzemite nekaj vode v usta in 30 sekund vrtite peno med zobmi. Izpljunite, vendar ne izpirajte, da kar najbolje izkoristite preventivni učinek fluorida. Dve uri po umivanju zob ne jejte in ne pijte.

Nasveti za ščetkanje otroških zob

Dobra rutina ščetkanja zob je pomembna že od samega začetka. Takoj, ko se pojavi prvi zob vašega otroka, je čas, da začnete uporabljati zobno ščetko. Uporabite majhno količino fluoridne zobne paste, velikosti otrokovega nohta na mezincu.

Preberite več o zobni oskrbi otrok
Nasveti za ščetkanje otroških zob

Nasveti za ščetkanje otroških zob

Čiščenje med zobmi

Ste vedeli, da lahko zobna ščetka doseže le 60% zobnih površin? Medzobna ščetka očisti predele, kamor zobna ščetka ne more priti. Pazite, da si vsak dan čistite med zobmi.

Preberite več o medzobnih ščetkah
Čiščenje med zobmi

Čiščenje med zobmi