Otroška zobozdravstvena nega

Dajte otrokovim zobem dober začetek

Otroci potrebujejo pomoč in nadzor pri umivanju s prvega zoba do 10. do 12. leta. Majhen otrok nima ročnih spretnosti za pravilno ščetkanje in ne more razumeti posledic nepravilnega ščetkanja.

Šest nasvetov za umivanje otroških zob

  1. Čopič dvakrat na dan. Ščetkajte enkrat zjutraj in enkrat zvečer pred spanjem.
  2. Uporabite majhno in mehko krtačo. Zobna ščetka mora imeti majhno glavo ščetke in nežne filamente.
  3. Nanesite malo zobne paste. Uporabite velikost otrokovega mezinca na mezincu.
  4. Ustvari si navado. Notranjo, zunanjo in grizilno površino očistite v istem vrstnem redu, da ne pozabite nobene strani.
  5. Ne pozabite na linijo dlesni. Žarilne nitke postavite pod kotom 45 ° proti zobom in dlesni.
  6. Bodi neženi. Z majhnimi gibi krtačite z rahlim pritiskom.

Dajte zobom čas, da si opomorejo

  • Vsakič, ko vaš otrok poje ali pije, začnejo bakterije proizvajati kisline, ki korodirajo zobe.
  • Po približno pol ure je slina pomagala nevtralizirati kisline.
  • Naj zobje počivajo - izogibajte se jedi med obroki. Če je vaš otrok žejen med obroki ali ponoči, mu ponudite vodo.
  • V posteljo vedno pojdite s čistimi zobmi. Ponoči je v ustih manj sline, zaradi česar so zobje bolj ranljivi za votline.

Držanje običajnih obrokov obrokov daje zobom možnost, da si opomorejo. Pogosti prigrizki povzročajo številne napade kisline, kar olajša razvoj votlin.

Kako umivati ​​otrokove zobe

Čas je, da začnete umivati ​​zobe otrokom takoj, ko se pojavi prvi zob. Fiksna rutina zjutraj in pred spanjem naredi umivanje zob naravni del otrokovega dneva.

Pogosto je prikladno umivati ​​otroka ležeče in najbližje glave, na primer na previjalni mizi. Zaradi bližine in očesnega stika se otrok počuti varnega. Med ščetkanjem nežno s prstom dvignite otrokovo ustnico, da bolje vidite in dosežete.

S TePe Mini ™ lahko začnete ščetkati že od prvega zoba. Priporočljivo je za otroke od 0 do 3 - 4 leta.

Kako umivati ​​zobe predšolskim otrokom

Otrok naj sedi v naročju, naslonjen z glavo na roko. Ščetkajte s kratkimi gibi in se prepričajte, da zobna ščetka doseže linijo dlesni. Vedno ščetkajte v istem vrstnem redu, na primer notranjost, zunanjost in nato žvečilne površine zob. Če pridete do vseh površin, pomaga s prstom nežno dvigniti otrokovo ustnico. Po 3-4 letih lahko začnete uporabljati zobno ščetko z nekoliko večjo glavo ščetke, kot je TePe Select Compact ™.

Ta čopič je na voljo tudi z ljubkimi odtisi - prosite za TePe Kids ™.

Zobne ščetke za predšolske otroke

Kako umivati ​​zobe šolskim otrokom

Nadzirajte in pomagajte otroku pri ščetkanju do 10.-12. Leta. Krtačite s kratkimi gibi in se prepričajte, da zobna ščetka doseže linijo dlesni. Vedno ščetkajte v enakem vrstnem redu, na primer notranjost, zunanjost in nato žvečilne površine zob. Še nekaj pozornosti namenite novim molarjem, ki se pojavijo za zadnjimi mlečnimi zobmi. Njihove žvečilne površine so nepravilne in izredno občutljive na votline.

Kot dopolnilo običajni zobni ščetki uporabite posebno ščetko, na primer TePe Compact Tuft ™. TePe Select Compact ™ je priljubljena izbira.

Zobne ščetke namenjene šolskim otrokom

Kdaj je čas, da se očistite ...

Pri starosti 10-12 let je čas, da otrok sam uporabi krtačo, vendar je seveda mogoče začeti vaditi že prej. Na začetku bo vaš otrok morda ščetkal pod vašim nadzorom.

Od 12. leta dalje je TePe Select ™ dobra izbira zobne ščetke. Na voljo je tudi z ilustracijami - zahtevajte TePe Graphic ™.

Zobne ščetke primerne za otroke nad 12 let

… In očistite med zobmi

Čiščenje med zobmi običajno ni priporočljivo, dokler vsi stalni zob ni popolnoma izrasel. Če vam je zobozdravnik ali higienik svetoval, da začnete čistiti med zobmi prej kot to, morate seveda upoštevati njihovo priporočilo.

Kako očistiti med zobmi